Gå med i Student Node

Mitt namn är Erdal Akbas och har fått äran att bli skribent på karriärstudenten.se. Jag är motivationstalare och karriärcoach. Jag coachar och föreläser om hur vi kan skapa framgång och uppnå våra mål inom arbetslivet. I mina framträdanden talar jag om karriärutveckling, vikten av målsättningar, motivation, tankens kraft, mental träning och personlig ledarskap. Mina utbildningar är inom personlig utveckling, chef och ledarskap, integrationspedagogik och marknadsföring.

Jag vill börja mitt första inlägg med att prata om motivation och hur du gör för att motivera dig. Motivation är en inre drivkraft, vilja eller önskan som får dig att gå till handling för att du ska uppnå ett önskat mål. Det är viktigt att du har en egen vilja för att få både motivation och förändring. Kom ihåg att all förändring börjar med en ny insikt. Dina behov och dina drömmar kan bli dina starkaste drivkrafter i livet.

Var SMART  för att motivera dig och uppnå dina mål

Ta hjälp av SMART modellen för att sätta ett bra mål.

Specifikt

Mätbart

Accepterat

Realistiskt

Tidssatt

Var konkret med vad du vill uppnå och gör en egen målplan. Din målplan ska bestå av ett huvudmål, några delmål dvs milstolpar och belöningar som ger dig stimulans för att du ska behålla din motivation. Sätt tydliga tidsramar för dina delmål och huvudmål.

Prioritera rätt

Se också till att göra rätt prioriteringar och ha full fokus på ditt mål. För att prioritera rätt behöver du disciplin, struktur och rutiner.  Annars kommer du aldrig se någon framgång. Hitta förebilder för ökad motivation och mata dig med positiv energi.

Tänk positiv

Det är oerhört viktigt att veta att dina egna tankar i själva verket är ditt samtal med dig själv. Vad är det du säger till dig själv? Positiva tankar skapar positiv energi och negativa tankar skapar negativ energi. Var observant om dina tankar. Ofta fastnar vi vid negationer. Om du inte sysselsätter din hjärna med positiva tankar kommer den hitta fiktiva rädslor, oro och hämtar negativa minnen från ditt förflutna. Detta påverkar i sin tur dina känslor, handlingar och påverkar i allra största utsträckning dina resultat.  Bästa sättet att sluta med något negativt är att börja med något positivt. Kom ihåg att dina ordval och ditt inre samtal med dig själv påverkar ditt undermedvetna.

För att få motivation och framgång måste du prioritera det mest grundläggande – Tänka positiv och ha en konstruktiv mental inställning.

Tro på dig själv

Det gäller att tro på dig själv och genomföra det du tänk – helhjärtat ända till slutet! Du ska inte hoppas att det ”kanske går”. Tron på dig själv är mycket starkare än hoppet. Vi har förmånen att kunna styra våra tankar. Förvalta det på ett bra sätt så har du nyckeln till motivation och framgång.

Motivation betyder inget utan handling, hur får du saker gjorda?

Det är framförallt rädslan som får dig att inte våga genomföra det du vill. Förutom att ha en längtan efter att lyckas kan du också använda rädslan som drivkraft. Vad händer om jag inte genomför detta? Vad kommer jag att ångra om jag inte gör detta? Kombinera detta med att träna dig själv på att ska.

Tänk på vikten av att drömma och visualisera! 

Du har förmågan att fantisera och titta in i framtiden. Dina drömmar och målbilder hjälper dig att skapa just de känslor som du behöver får att gå till handling. Kom ihåg att varje produkt eller varje framgångsrikt projekt var en gång i tiden var bara en dröm. Dina drömbilder kommer vägleda dig hela vägen fram och hålla dig på rätt spår.

Kontakta mig

Vill du följa mig i sociala medier, få karriärcoaching eller lyssna på mina föreläsningar?

http://www.erdalakbas.se

https://se.linkedin.com/in/erdal-akbas-69673117

https://www.facebook.com/erdalakbasoffentlig.se/

Gå med i Student Node