Gå med i Student Node

Vi besökte PE Accounting för att höra hur det är hos dem och hur dem jobbar. Vi passar på att fråga lite om några programmeringstips när vi träffar Emil Kantis, ingen mindre än utvecklingschefen själv.

Först frågar vi vad dem gör. Vilka är PE Accounting? De hjälper företag att få ett enklare liv genom att bokföring, transaktioner och APIer ska fungera smidigt och enkelt. Emil har också varit med på Tech Fleet senast hos oss på Student Node, du kanske träffade honom där?

”Man ska tycka det är jävligt roligt helt enkelt, det man gör (för att bli en bra utvecklare).”

Vilka programmeringstips vill du ge för att  bli en grym utvecklare?

  • Man ska tycka det är jävligt roligt helt enkelt, det man gör. Det innebär att du kommer söka dig till mer kunskap och vilja lära dig mer konkreta grejer. Emil vill tipsa om boken ”Clean Code”, länken går till Adlibris.
  • Bygg mycket tester. Du är INTE färdig när funktionen är klar utan när du vet hur programmet fungerar när funktionen är sönder. Många konsulter kanske inte lägger tid på att testa och gamla saker börjar gå sönder helt plötsligt. När du är mer ansvarig måste du se till att allt fungerar. Några konkreta saker är att Emil kan gå in och ändra i sitt system och lösa buggar utan att det påverkar kunder samtidigt.

Kan man få möjligheten att jobba med er?

När intervjun sker söks två javautvecklare och en DevOps-utvecklare. Den senare går ut på att förbättra utvecklingsmiljön och se till att testerna går snabbare. Det återspeglar också vilka typer av tjänster som PE Accounting har.

Vill du veta mer om DevOps kan du läsa inlägget med Cecilia Borg.

Emil Kantis visar kontoret på PE Accounting där han ger oss programmeringstips.

Emil Kantis visar kontoret på PE Accounting där han ger oss programmeringstips.

Gå med i Student Node