Gå med i Student Node

Vad kan ett fackförbund som Sveriges Ingenjörer göra för dig egentligen? Du kanske känner att du valt en utbildning där du kommer få jobb och inte behöva fundera så mycket kring arbetslöshet och liknande. Du har rätt – arbetsmarknaden ser verkligen bra ut för dig efter att du tagit dig igenom plugget :). Så vi frågar vilka fler bra värden ett fackförbund kan ge och sammanfattar här några av svaren:

  • Få hjälp med avtal. Är företaget du ska jobba på kollektivanslutet? Ingår semester? Finns övertidsersättning? Hur ska du tänka?
  • Få juridisk rådgivning och andra tips när det behövs och oavsett om arbetsgivaren har kollektivavtal eller inte. Du kan alltid kontakta Sveriges Ingenjörer när du undrar något.
  • Få hjälp i förhandlingar genom att fråga Sveriges Ingenjörer vad som är normalt avseende alltifrån löner till uppsägningar och liknande.
  • Att vara med i facket är en trygghet för banken som ska ge banklån och kan minska räntan eller chansen att få lån. Är du med i facket så vet banken att du har ett skydd även om du går mellan jobb. Även om du själv är säker på att du får nytt jobb snabbt kan det ta några månader och då vet banken att du kan betala hyran även i dåliga tider mellan jobben.

Att vara medlem i Sveriges Ingenjörer är som att ha en hemförsäkring. Man vill inte att huset brinner ner, men om det gör det så måste man vara försäkrad.

Sveriges Ingenjörer hjälper dig i karriären

Sammanfattningsvis kan du som pluggar till ingenjör för att bli en framtidens ledare eller experter ha väldigt lätt att få jobb. Det är bra och gör ett fackförbund precis lika relevant som annars. Du kan få mycket tips, råd och annan hjälp under din karriär genom Sveriges Ingenjörer så att du lyckas i förhandlingar och får stöd när du kan behöva det som mest. Gå med här.

Gå med i Student Node