Gå med i Student Node

Är du IT-konsult i början av karriären? Vad ska du tänka på när du väljer konsultbolag? Idag intervjuar vi IT-konsulten Ertan, fullstackutvecklare på Poolia IT-Cloud. Ertan ger dig konkreta råd i vår exklusiva 3-minuters intervju på vad du ska tänka på. Nedan listar vi några heta tips från videon:

1. Välj en arbetsplats där du utvecklas

Välj en arbetsplats där du utvecklar dig och lär dig mer. Programmeringsspråken förnyas hela tiden och i IT-branschen blir du aldrig färdiglärd. Se till att du antingen har projekt där du lär dig något nytt eller att du får möjlighet att utveckla dig själv genom arbetsgivaren du arbetar för.

Läs även ”Vad vill IT-konsultbolagen att du kan”

2. Ta initiativ

Är du rädd för att säga fel eller se okunnig ut om du inte har svaren? Var inte rädd! Se till att våga ställa frågor när du inte kan svaren, få hjälp och utvecklas mer. När du fastnar någonstans kommer du bli uppskattad och utvecklas snabbare om du snabbt får hjälp. Då blir du inte sittandes flera timmar eller dagar med ett problem som kanske lätt fixas av någon annan som pekar dig i rätt riktning.

Många nyexaminerade kan vara rädda för att ta för sig för att de saknar erfarenhet. Men det är jätteviktigt att du vågar uttrycka dig och ta initiativ för att lära sig mer och utvecklas.

3. En IT-konsult ska kunna jobba i team

Du måste vara trovärdig som IT-konsult gentemot kund. Du måste också kunna jobba både självständigt och i team. Som IT-konsult handlar det inte bara om tekniken utan också om teamet, arbetet och målet ni ska nå. För att allt ska fungera behöver du fungera med dina kollegor, förstå det slutgiltiga behovet hos kunden vad som gör kunden nöjd i det stora hela.

Läs även intervjun där VDn på Etimo berättar: ”Så lyckas du som IT-konsult”

Gå med i Student Node