Gå med i Student Node

Johanna Patricius tipsar om inspirerande Ted Talks av profiler att ta rygg på. Steve Jobs, Hans Rosling, Susan Cain och Elizabeth Gilbert är riktiga inspirationskällor.

Ted Talks som inspirerar och berör

Det finns mycket som lockar studenter och mycket att inspireras av. Här kommer några Ted Talks föreläsningar som varje student borde se, föreläsningar som både inspirerar och berör.

The Power of introverts-  Susan Cain

Längd: Ca 19 min

Föreläsningen som spridits runt om i världen och som fick världen att börja prata om introvert med Susan Cain som beskriver sin resa som introvert på ett fascinerande sätt. Ett av de mest sedda klippen på Ted Talks.

Success, failure and the driven to keep creating  – Elizabeth Gilbert

Längd: Ca 7 min

Elizabeth Gilbert skrev den bästsäljande boken, Lyckan, kärleken och meningen med livet. Här beskriver hon om hur livet var efter dess, om att lyckas, misslyckas men framför om att göra någonting man älska att göra någonting med allt vad det innebar.

Global population growth – Hans Rosling

Längd: Ca 10 min

Mycket kan säga om Hans Roslings engelska accent men om det är något han kan så är det statistik och han kan förklara på ett sätt så att alla förstår. Att han dessutom använder alltifrån lådor till toalettrullar visar på hans enorma talang. Det går inte att förneka att han är ett geni!

How to live before you die – Steve Jobs

Längd: Ca 15 min

Steve Jobs var inte bara grundaren av Apple utan också en fantastisk talare. Här berättar han om en del av sitt liv och sin resa. Ett rent nöje att lyssna på.

Bonus

The future of Ebola if not stopped now – Hans Rosling

Längd: Ca 2 minuter

Med tanke på ebola epidemin förklarar Hans Rosling i detta korta men sevärda klipp om vad som händer om ebolan inte stoppas.

Gå med i Student Node