Gå med i Student Node

I samarbete med Sogeti besöker vi Aron Östergård, Head of Talent Acquisition. Aron ansvarar för rekrytering till Sogeti som är ett IT-konsultbolag. Därför passar vi på att fråga honom vad de letar efter för typ av kandidater så att du som är intresserad av att bli IT-konsult kan få höra några bra tips!

Undrar du mer konkret hur du får jobben? Läs inlägget: ”Sätt intervjun, få drömjobbet”.

Vad tittar IT-konsultbolag på?

Träffa IT-konsultbolag tidigt i karriären

Se till att få kontakt och träffa IT-konsultbolag tidigt i karriären. Även om de har olika kunder som har olika krav på IT-konsulter så är det bra att veta ungefär vad de jobbar med och vilka behov som är vanligast. Då får du mer förståelse för din framtida roll och kan passa på att lära dig mer inom områden som du inte behärskar eller som du inte lär dig på kurserna under utbildningen. Tänk också på att du kommer få en bra uppfattning om vilka IT-konsultbolag som kanske passar dig bättre eller sämre och på så sätt också förstå vad som är intressant för dig att jobba med i framtiden.

Vad ska man kunna förutom det man pluggat?

Du måste vara anpassningsbar för behoven som ditt IT-konsultbolag har. Om du hamnar på en konsultfirma, vilket många gör, måste du kunna hantera olika situationer. Du kommer behöva förhålla dig till nya människor, nya uppdrag och nya tekniker. Därför måste du kunna lära dig nya saker och vara intresserad av nya människor och kunder.

Hur ska du visa att du hela tiden vill utvecklas?

Utbildningen spelar roll för det visar att du har driv och har klarat av något svårt redan innan. Utöver det ska du fundera på, vad kan jag visa upp mer för att sticka ut? De flesta har gjort mycket mer saker än de tror som är relevanta att berätta mer om. Berätta då inte om för mycket saker kring ämnet utan var konkret. Vad gjorde du? Vad lärde du dig? Vad har du fått med dig därifrån som du kan tillföra till bolaget du ska börja jobba på?

Gå med i Student Node