Gå med i Student Node

Hur blir du en bra IT-konsult?

I samarbete med vår partner Etimo ville vi svara på frågan hur man kan lyckas som IT-konsult. Varför inte passa på när man ändå har kontakt med dem? Du som träffat dem på våra event vet redan att de jobbar som IT-konsulter med betoning på IT (programmering). Under intervjun kom vi fram till något intressant – du kommer alltid behöva ha ett grundläggande intresse inom området du ska vara konsult inom för att bli bra. Men om du inte har en arbetsgivare som låter dig utvecklas och ta vara på ditt intresse, då blir det väldigt svårt att lyckas. En arbetsgivare som möjliggör för dig att bli bättre och utvecklas med dina kollegor är alltså något som du behöver tänka på.

Ett återkommande ämne som vi kom tillbaka till under intervjun var att du måste se till att få rätt stöd från arbetsgivaren. Oavsett om du är en junior talang som söker jobb som IT-konsult eller om du är en senior programmerare, så måste du se till att du får rätt stöd, kollegor och kompetensutveckling för att kunna utvecklas. Kolla in hela vår intervju där vi först fick äran att träffa Johan och sen Joakim, som båda varit med och grundat företaget Etimo!

Joakim berättade om ett kul sätt som de hade jobbat på för att utveckla sig själva och kollegorna. De skapade ett roligt men enkelt spel som heter Etimo Diamonds. Spelet spelas inte av verkliga människor utan av bottar som utvecklare har programmerat. Gillar man programmering så gillar man konceptet ;). Ta gärna en titt här: http://diamonds.etimo.se/ 

Intervju med Etimo

Johan och Joakim, båda var med och grundade Etimo. De berättar hur du lyckas som IT-konsult.

Gå med i Student Node