Gå med i Student Node

Nu har vi Kevin Lane på plats, programutvecklare inom Sharepoint och webbutveckling som nu går sitt första år. Han är även en i vår generation och frågan blir då – vad vill millennials ha från sin arbetsgivare för att vara nöjd? Vad letar man efter och vad drömmer man om?  Vi ställer frågor kring detta till Kevin Lane i denna intervju!

Vill du istället se vad arbetsgivare vill ha? Läs intervjun ”Vem är arbetsgivarens drömkandidat?”

Varför läser du till utvecklare, Kevin?

För att få lite bakgrundsinformation om vad millennials vill ha och ser som lockade, frågar vi vad det var som ledde till att Kevin började läsa till utvecklare. Var det arbetsmarknaden, intresset för att räkna eller att programmera saker? Kevin studerade programmering redan på gymnasiet och har alltid varit tekniskt intresserad. Kevin har en intressant resa där han studerade till högskoleingenjör inom elektro- och datateknik men valde att studera till webbutvecklare nu istället på yrkeshögskola.

Vad värderar du hos en bra arbetsgivare?

Många unga i den nya generationen känner att lön inte är så avgörande för om du vill jobba där eller inte. Kevin svarar precis på samma sätt – lönen spelar inte en så stor roll. Huvudsaken är att:

(1) Du lär dig någonting och utvecklas så att du kan göra det du tycker är kul och att
(2) Du trivs i teamet och kollegorna.

Kevin nämner också att han inte nödvändigtvis känner att han måste jobba på något av de största eller mest häftiga företagen:

”De flesta IT-företag är konsultbolag och då har dem olika kunder, bland annat storföretagen och kanske en del småföretag. Så på det sättet kommer man in i olika företag och kommer i kontakt med de häftiga bolagen som Spotify och kanske Ericsson och Microsoft.”

Tips för att komma i kontakt arbetsgivare

  • Ta alla chanser till att knyta kontakt med arbetsgivare. Gå på event, lyssna på föreläsningar och träffa nya människor.
  • Ha LinkedIn och se till att vara aktiv där. Många rekryterare tittar där när de ska rekrytera personer till sina kunder.

Lycka till!

Gå med i Student Node