Gå med i Student Node

Studenter får på många olika sätt kontakt med arbetsgivare, hur gör du för att lyckas i dessa kontakter? Vi ställer frågan till Max som kom körandes till oss i sin bil för en video-intervju. Han år sista året på Södertörns Högskola och ska hitta en bra arbetsgivare att skriva C-uppsats på och sen hitta drömjobbet! Han har som många andra talanger engagerat sig under studietiden. Max har under studietiden roddat i mentorsprogrammet Momentum där yrkesverksamma får träffa studenter för att kunna ge kontakter, tips, och insikter om branschen. Fantastiskt eller hur? Se videon nedan!

Undrar du hur du stärker ditt personliga varumärke? Läs ”Bygg ditt personl brand”.

Kontakt med arbetsgivare – hur lyckas du?

Några tips när du kommer till en ny arbetsplats:

Max har under och innan han börjat plugga jobbat på olika företag. Här kommer bra tips för dig som är ny på en arbetsplats:

  • Var nyfiken – ställ gärna bra frågor för att lära dig mer. Var inte rädd för att ställa dessa frågor, arbetsgivaren ser då bara att du är intresserad, vill lära dig mer och utföra dina arbetsuppgifter på ett bra och korrekt sätt.
  • Våg göra fel, men lär dig av felet! Båda dessa delar kompletterar varandra väldigt bra. Du måste våga för att lyckas, men om du inte lär dig av felen kommer du inte utvecklas eller ta emot feedback från andra som vill hjälpa dig!
  • Gör ditt bästa, ge 100 % – du bygger just nu dina referenser inför framtiden. Självklart måste du göra ett bra intryck och ett så bra jobb som möjligt där du hamnar för att bygga upp ditt personliga varumärke inför att studierna är färdiga och du fortsätter i branschen.

Maxs tips om nätverkande

  • Läs på innan om arbetsgivare. Ställ sen frågor om det som verkar vara intressant. Det skapar en bättre dialog och du visar att du faktiskt kan någonting om företaget.
  • Du kan berätta lite om dig själv, dina drömmar och vad du vill jobba med samt vad du vill att arbetsgivaren ska erbjuda.
Gå med i Student Node