Gå med i Student Node

Vad ska man göra för att få ett jobb på en konsultfirma? Vem är drömkandidaten som IT-bolagen letar efter? Denna gång frågade vi Erik Perborn och Linnea Zachrisson som då båda jobbade på CGI. De anställer alltifrån projekledare, presales, systemutvecklare, kravanalytiker och testare med mera. De berättar även lite mer om dem, CGI och hur man kan gå vidare där. Se hela intervjun! Vi sammanfattar det viktigaste nedan.

Vem är drömkandidaten? Vi frågar rekryterarna!

Vem är drömkandidaten? Vi frågar rekryterarna!

Vad tittar ni på när ni letar efter drömkandidaten?

Man utgår ofta efter en kravprofil som chefen eller bolaget är ute efter. Så vår uppgift är att hitta just den som passar kravprofilen. Allting som man har på CVt som kan sticka ut är viktigt att visa upp. Det är helt okey att man inte har så mycket eller ibland inte någon erfarenhet i branschen. Men du kanske gjort något projekt hemma eller vill berätta om något annat. Tänk på att lägga upp alla erfarenheter, även dem som DU inte tycker är relevanta. För de erfarenheterna kan säga mycket om din personlighet och dina värderingar. Det är ju något HR tittar på oavsett vad du själv tycker om det. Så lägg upp dina erfarenheter!

Undrar du mer vad som förväntas av en konsult? Se video-intervjun med HR-chefen på Corial.  

Karriärvägen – hur kan man börja?

Utifrån kravprofil som vi nämnde ovan hittar man förhoppningsvis någon som vet vad dem vill göra. Kan man börja som systemutvecklare, testare, projektledare eller liknande så kan man sen gå olika vägar att ta inom CGI men ofta också på andra bolag.

Gå med i Student Node