Gå med i Student Node

I samarbete med iZettle frågar vi Ingemar Varp, Creative Director om just hur man lyckas som Creative Director och kreatör. Vi passar på att fråga vad han anser att studenter bör kunna innan de går ut, vad arbetsgivare letar efter och hur man kompetensutvecklas på bästa sätt i karriären.

Häng med in till iZettle, nu intervjuar vi Ingemar Varp, deras Creative Director!

Häng med in till iZettle, nu intervjuar vi Ingemar Varp, deras Creative Director!

Se hela intervjun och se de sista minuterna som en bonus där vi diskuterar sociala medier och hur företag behöver jobba för att kunna nå ut på ett bra sätt och utan att hamna i fallgropar. I videon nämner Ingemar att du kan googla Catvertising, dvs marknadsföring av katter. Ingemar nämner också Samsungs strutsar som ett framgångsexempel. Kolla in diskussionen och lär dig mer.

Tips från Ingemar om hur du lyckas som Creative Director:

  • Gör en bra kravställning både till interna och externa kunder. Många har olika drömmar om vad man vill ha men det är omöjligt att uppfylla deras drömmar om inte uppdragsbeskrivningen är bra. Så att se till att få en bra uppdragsbeskrivning är superviktigt för att dina medarbetare, kreatörerna, ska kunna lyckas. Annars sätter du dem i en jobbig position i att leverera något, men där dem inte vet vad dem ska leverera.
  • Du behöver många kompetenser. Idag räcker det inte att du bara är duktig inom ett visst område. Du måste kunna förstå affären, det operativa arbetet, det strategiska arbetet, den teoretiska bakgrunden och liknande.
  • Jobba på din portfolio så tydligt som möjligt. Utveckla din förmåga inom området du jobbar i, du måste bli duktig i din ”craft”, ditt yrke. Välj då företag där du känner att du passar in och där du utvecklas samt där du trivs. Ta hellre en bra byrå med en sämre lön där du kan utvecklas och bli bättre istället för att välja en byrå där lönen är bra men där man inte alls utvecklas och blir bättre.

Uppfyller ”content marketing” alla marknadschefers drömmar?

Jag kan inte undvika frågan… hur når man ut egentligen? Räcker ”Content Marketing” och blir livet fantastiskt om du lyckas skapa intressant content? Svaret är knepigt, du kommer inte lyckas om du inte lägger lite pengar in i marknadsföringen så att den når en kritisk massa till att börja med. Annars har du bra innehåll, men som ingen hittar. Många drömmer om att bra content ska delas av många, men i verkligheten så är det inte så enkelt. Marknadschefer hade dessa drömmar om delningar för tio år sedan, men Ingemar berättade att man släppt de diskussionerna det senaste decenniet.

Spontandelningar sker heller inte av marknadsföring utan något som gör att personen som delar ser häftigare ut, bättre eller på andra sätt får vinning av det. Det är ofta saker där människor ramlar, slår sig, förlöjligas eller liknande. Många av dessa grejer är inte förenliga med traditionell marknadsföring och många som försöker få till detta hamnar i fallgropar som skapar dålig marknadsföring för företaget. Så marknadsföringsmaterial är inte lika lätt att få delat helt enkelt.

Gå med i Student Node