Gå med i Student Node

Hur ska du göra för att lyckas med karriären redan innan du går ut skolan? Vi frågar Albin Tulevall som studerat IT-ekonomi på Södertörns Högskola. Han har några riktigt bra knep som gjorde att han hamnade på ett jobb där han trivs bra, utvecklas och får mycket ansvar! Så hur ska du då göra för att säkra din framtid och hitta en arbetsgivare som verkligen passar bra för dig?

Sammanfattning – lyckas med karriären redan under studietiden

 

    • Var proaktiv, se till att ta reda på vad du egentligen vill jobba med och göra.

 

    • Gör dig attraktiv på arbetsmarknaden genom att ta olika deltidsjobb för att visa att du kan ha många bollar i luften – både plugga och jobba. Men även att du har social kompetens och förstår hur olika arbetsplatser fungerar. Då blir inlärningen inte lika långsam på nästa arbetsgivare även om du ska jobba inom ett helt annat område.

 

    • Träffa arbetsgivare och yrkesverksamma för att höra hur din bransch fungerar och vilket som intresserar dig. Vad är det som man egentligen jobbar med inom olika områden? Vilken typ av företag skulle du föredra efter att ha hört massor av olika organisationer och kulturer?

 

  • Träffa arbetsgivare och yrkesverksamma för att knyta kontakter, visa vem du är och att du vill komma ut och jobba och göra det du är intresserad av. Det gör att de som kan bli intresserade av dig kommer ihåg dig och tar kontakt med dig när de ska rekrytera någon.

Stort lycka till med att få kontakterna och insikterna du behöver redan innan du hunnit gå ut. Det är enklare om du tror om du är aktiv. Stort lycka till med att lyckas med karriären och säkra din framtid redan innan du gått ut skolan! Och vet du vad, är du sugen på att ta tag i detta nu så har du alltid vårt nästa event på studentnode.com.

Gå med i Student Node