Gå med i Student Node

Nu träffar vi  Joakim Karlsson som jobbar med Talent Aquisition och som du kanske träffat på Tech Fleet? Han var tidigare sektionschef på IT-drift vilket gör att han har full koll på vad Svenska Spel jobbar med och kompetensen de söker. Vi passar på att ställa frågor som kan hjälpa oss förstå vad du ska göra för att lyckas i IT-branschen. Men också höra lite om Svenska Spel när vi ändå är där!

Utvecklar Svenska Spel sina spel själva?

”Vi utvecklar de flesta spelen själva. Vi förbereder oss för en ny  spelmarknad år 2019 som kräver mycket omställningar på IT-sidan”. Joakim nämner också att många av deras utvecklare är taggade på att genomgå resan. De jobbar mycket med ny teknik och Open Source. Så om du tycker om det, ja då ska man söka till Svenska Spel.

Joakim Karlsson på Svenska Spel berättar vad dem jobbar med och hur du blir bra på programmering.

Joakim Karlsson på Svenska Spel berättar vad dem jobbar med och hur du blir bra på programmering.

Vad ska man göra för att som ung lyckas i IT-branschen

För att lyckas i IT-branschen ska du först och främst ska man vara intresserad av det du gör. Det är också viktigt att du har koll på ”hela stacken”. Då får du en bra övergripande koll på hur saker hänger ihop. Då ökar du möjligheterna för att kommunicera bra med de som sitter med andra uppgifter. Du minskar också risken för att göra ett enskilt projekt som fungerar väldigt bra enskilt, men som inte kan prata bra med andra system.   Det är viktigt att du provar att programmera på riktigt, att du går vidare själv. Du gör kanske lite uppgifter i skolan men du måste skriva program själv för att lära dig hur det är i verkligheten. Har du programmerat själv kommer du bli konkurrenskraftigare och framförallt också ha mer koll, göra mer nytta och ett bra intryck.   Se hela videon ovan för att höra mer kring Joakims tips, hans bakgrund allt detta!

Gå med i Student Node