Gå med i Student Node

Andrea, HR-chefen på PlantVision, ger intervjutips

För att göra intervjun bra och få jobbet är det bra att få intervjutips innan du springer iväg på intervjun. Därför har vi träffat Andrea som är HR-chef på konsultfirman PlantVision AB och vet precis vad du bör tänka på.

Hur kom det sig att du började jobba med HR och rekrytering?

Jag har alltid tyckt att det är så otroligt roligt att jobba med människor. Jag hittade kärleken till HR tidigt, direkt efter gymnasiet faktiskt, och har sedan dess vetat att det är det här jag ska göra. I min roll som HR-chef idag så utvecklar jag vår organisation genom att utveckla människorna i organisationen. Otroligt roligt och givande – ingen dag är den andra lik vilket passar mig utmärkt. Jag har världens bästa jobb!

Vad är ditt främsta intervjutips?

Att läsa på om det företag du söker till. Skapar du dig en förståelse för vad företaget gör och vad företaget står för så kan du lyfta fram varför du själv passar in där. Jag tycker om när det tydligt framgår vad kandidaten kan bidra med hos oss, vem man kommer att få som ny kollega. Alltså viktigt att inte bara prata om tidigare arbetsuppgifter utan också lyfta fram vad du faktiskt fick för resultat, vad du åstadkommit och bidragit med.

Om sökande kandidater har samma utbildning och erfarenhet, vad tittar ni på då?

Då tittar vi på de personliga egenskaperna hos kandidaterna. För oss är det viktigt att du, utöver att passa in rent kompetensmässigt, också delar de värderingar som vi har som företag. Värderingarna avspeglar sig i hur vi behandlar varandra och våra kunder. Det lägger grunden till vår företagskultur. En kultur som vi är väldigt stolta över och bygger vidare på genom att ta in personer som värdesätter samma saker som vi gör.

Många har en konsultroll idag, vad är de viktigaste egenskaperna hos konsulter?

Det är nog lite olika beroende på vad man är för typ av konsult. För att trivas hos oss så bör man t.ex. vara strukturerad, analytisk och prestigelös, samtidigt som man inspireras av flexibilitet och oväntade utmaningar. Vi sätter otroligt stort värde på förmågan att kommunicera och arbeta med många olika typer av människor. Något som är viktigt oavsett vilken typ av konsult man är.

Profilbild på Andrea Brönnegård, HR-chef på Plantvision, som ger intervjutips.

Andrea Brönnegård, HR-chef på PlantVision, ger intervjutips.

Var letar du när du letar kandidater, dvs var tycker du att man ska finnas?

Jag har under flera år använt LinkedIn som verktyg när jag letar efter intressanta kandidater så där tycker jag absolut att man ska finnas. Man behöver inte ha ett jättelångt CV för att skapa sig en profil på LinkedIn, ofta räcker det långt att lista sina utbildningar och vad det är för typ av arbete man söker. En bra idé är att följa de bolag man är intresserad av på LinkedIn, de flesta bolag har en digital närvaro där och delar regelbundet nyhetsuppdateringar och lediga jobb. Man kan också följa branschnyheter och på så sätt hålla sig uppdaterad.

Killar kan enkelt välja en kavaj som klädkod, vad tipsar du tjejer om?

Ett par snygga kostymbyxor är alltid ett säkert kort och kan varieras i det oändliga med olika toppar, blusar och kavajer till. Det fungerar alltid, oavsett vilken roll eller företag som ska på intervju hos.

Gå med i Student Node