Gå med i Student Node

Alice Stål kom på besök till oss som jobbade på Deloitte som Student Relations Coordinator. Det betyder att hon ansvarar för koordineringen och kontakten med studenter i Sverige. Oavsett om du pluggar IT, datateknik, Systemvetenskap, juridik, ekonomi eller något annat är chansen alltså stor att du kommer få träffa henne på någon arbetsmarknadsdag eller något annat event där Deloitte är med på framöver :).

Hon ger väldigt bra tips kring karriären utifrån hennes egna val. Dessutom berättar hon hur du kan sticka ut när du söker jobb och berättar hur du vet när du hittat rätt arbetsgivare. Själv hittade hon rätt genom att hon träffade rätt med att företagets kultur matchade hennes värderingar. Det skedde genom ett event, så underskatta inte nyttan över att knyta personliga kontakter och höra mer från personer på riktigt som jobbar där.

Sammanfattade tips på hur du lyckas:

  • Engagera dig under studietiden. Föreningsengagemanget har spelat stor roll. Självutvecklingen, få mycket ansvar, jobba i team och knyta kontakter med andra inspirerande människor gör att man blir bättre som människa. Det är också vad företagen sen ser på CVt när man nämner olika engagemang.
  • Våga ge mycket av dig själv. Du måste inte ha gemensamma intressen med andra, prata högst, ha fastast handslag eller bäst säljargument. Man kommer ihåg dig om du bjuder på dig själv, vad du tycker eller tänker, oavsett om det handlar om ens personlighet, privatliv, skollivet och liknande.
  • Säg till i din ansökan hur och vilka du träffat hos företaget innan. Om du träffat företaget på ett event, en mässa eller ett nätverksmingel – berätta då vem du träffat och varför du blev intresserad av företaget. Det ger en mer trovärdig bild av att du faktiskt är intresserad av företaget på riktigt och inte bara har sökt massor av jobbannonser där du alltid ”hittar på” att du passar rätt. Rekryteraren kan då också kolla med denna person om det stämmer och om du var trevlig vilket ger ett stort plus jämfört med andra som ansöker anonymt. Så utnyttja de gånger du träffat företaget och dess anställda genom att berätta det!
Gå med i Student Node